Δημόσιο: Απολύσεις λόγω...λάθους.

Πρώτα η πρόσληψη, μετά ο έλεγχος και στο τέλος η απόλυση.

Ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Πώς μπορώ να κινηθώ;

Το ελληνικό Δημόσιο υπολειτουργεί και πολλές φορές έρχονται στην επιφάνεια πρακτικές που είναι πραγματικά άξιες απορίας. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και οι απολύσεις υπαλλήλων που προσλήφθηκαν στον Δημόσιο Τομέα ή σε Ν.Π.Δ.Δ. μετά από διαγωνισμό Α.Σ.Ε.Π. το 2018.

Ο Α.Σ.Ε.Π. έκανε λάθος...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία απόλυσης υπαλλήλων, οι οποίοι προσλήφθηκαν με την  υπ’ αριθμ. 3Κ/2018 προκήρυξη Α.Σ.Ε.Π. Οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν ότι δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη θέση τους μετά την πρόσληψή τους. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών έγινε κατόπιν των προσλήψεων με αποτέλεσμα να κριθούν ως μη κατάλληλοι για τις θέσεις τους.

Αυθαίρετη και με επιτρεπτή πρακτική.

Ο Α.Σ.Ε.Π. και η Δημόσια Διοίκηση δεν μπορούν να λειτουργούν αυθαίρετα, χωρίς οργάνωση και έλεγχο. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να δηλώνονται τέτοια περιστατικά εν έτει 2020. Η πρακτική αυτή διαταράσσει τη δικαιολογημένη προσδοκία των προσληφθέντων, για μόνιμη και σταθερή εργασία. Σε περίπτωση δε, που έχουν δημιουργήσει οικογένεια, η εκ των υστέρων απόλυσή τους συνεπάγεται δυσμενείς συνέπειες τόσο για τους ίδιους, όσο και για την οικογένειά τους. 

Πώς μπορώ να κινηθώ για να διατηρήσω τη θέση μου;

Εφόσον δεν ευθύνεστε σε καμία περίπτωση για το λάθος της υπηρεσίας και σας πλήττει σημαντικά, μπορείτε να υποβάλετε ένσταση και να απαιτήσετε τη διατήρησή σας στη θέση που έχετε τοποθετηθεί. 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαθέτετε μόνο 60 ημέρες από την ημερομηνία της απόλυσης για να κινηθείτε. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προλάβετε την προθεσμία καθώς εαν παρέλθει το διάστημα των 60 ημερών δεν θα έχετε δυνατότητα να υποβάλετε ένσταση.

Κινηθείτε έξυπνα και γρήγορα...

Στο Στρατιωτικό Δικηγορικό Γραφείο (τμήμα της δικηγορικής εταιρείας BCLA Δ. Σπυρόπουλος ΑΜ ΔΣΑ 80544) απευθύνονται επί 25 έτη τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας για τις υποθέσεις τους. Γνωρίζοντας την πολυπλοκότητα των στρατιωτικών νόμων, έχουμε φροντίσει να ενημερωνόμαστε και να εξελισσόμαστε καθημερινά. Θα φροντίσουμε λοιπόν να σας δείξουμε τη σωστή κατεύθυνση και να σας συμβουλεύσουμε για τις επόμενες σας κινήσεις.

Απαντάμε στις πιο συχνές σας ερωτήσεις:

Συμπληρώστε την αντίστοιχη φόρμα και ο αρμόδιος από το Στρατιωτικό Δικηγορικό Γραφείο (τμήμα της δικηγορικής εταιρείας BCLA Δ. Σπυρόπουλος ΑΜ ΔΣΑ 80544) θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μας καλέσετε στο 210-9536664.

 

Διεύθυνση mail: info@militarylawoffice.gr

Αφού ελέγξουμε τον φάκελο σας, χαράσσουμε από κοινού τη στρατηγική μας και αναλαμβάνουμε την διεκπεραίωση της υπόθεσής σας. Στη συνέχεια, σας ενημερώνουμε πλήρως για την πορεία της υπόθεσής σας ως την τελική της έκβαση και την επίτευξη του επιθυμητού στόχου.

Δεν λαμβάνουμε χρήματα εάν δεν δικαιωθείτε! Αυτή είναι η φιλοσοφία του γραφείου μας. Θα μελετήσουμε την υπόθεση σας, προτού προχωρήσουμε σε συνεργασία θα ενημερωθείτε πλήρως για το συνολικό κόστος της διαδικασίας εξ αρχής από τον αρμόδιο που θα αναλάβει προσωπικά την υπόθεσή σας.

Επικοινωνία