Παρακολουθούμε χρόνια τώρα σαν επιστήμονες το παράδοξο και το παράλογον της αναρχίας των εφαρμοστών των νόμων. Αυτούς δηλαδή που κατηγορούν όλους εμάς τους υπολοίπους ότι δεν εφαρμόζουμε τον νόμο και γι αυτό έφτασε η Ελλάδα εδώ που έφτασε.          Αυτοί όμως που βγάζουν τους νόμους ή που τους εφαρμόζουν πόσο εγκληματικό είναι να μην τους εφαρμόζουν, να γράφουν  τους κανόνες δικαίου που πηγάζουν  ακόμη και από το Σύνταγμα, στα παλαιότερα των υποδημάτων των.

Ένα παράδειγμα αυθεντικής αυθαιρεσίας διεξάγεται επί δεκαετίες εις βάρος του Στρατιωτικού Προσωπικού που αποστέλλεται για υπηρεσία στην Κύπρο.

Το γραφείο μας ήταν το πρώτο που ήδη από το 2003 με την υπ’ αρίθμ 71/2003 απόφαση του ΣΤΕ, είχε προκαλέσει την κήρυξη ως Αντισυνταγματικών των διατάξεων των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) που καθόριζαν τις αμοιβές ειδικά για τους αποστελλόμενους στην Κύπρο. Η διοίκηση εξέδωσε κατά το έτος 1999 άλλη ΚΥΑ με την οποία καθορίζοντο  εκ νέου οι αποζημιώσεις ειδικά των αποστελλομένων στην Κύπρο κατά τον ίδιο παράνομο τρόπο δηλαδή χωρίς να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 1379/2007 απόφασή του έκκρινε εκ νέου ανίσχυρη την παραπάνω ΚΥΑ όπως παρακάτω ρητώς θα διαπιστώσετε .

Όμως τόσο το Υπουργείο όσο και οι εμπλεκόμενοι Αξιωματικοί συνεχίζουν να εφαρμόζουν τις Αντισυνταγματικές διατάξεις σαν να μην τρέχει τίποτα και σαν να έχουν μια δική τους Δημοκρατία η οποία κατά το δοκούν το δικό τους και μόνον, εφαρμόζει όπως θέλει τους Νόμους.

Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν στελέχη που στερούνται τον δέοντα πατριωτισμό, διότι όπως όλοι καλώς γνωρίζουμε το Σύνταγμά μας με την ακροτελεύτια διάταξή του, ορίζει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται εις τον πατριωτισμό των Ελλήνων.     Το μόνο που μπορούμε να φανταστούμε είναι ότι έχουμε Στελέχη που φοβούνται να πάρουν τον Νόμο στα χέρια τους όπως δικαιούνται και να πουν, ότι εγώ δεν εφαρμόζω μία διάταξη που έχει κλιθεί αμετακλήτως από το Ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας ως Αντισυνταγματική..

Με το να εφαρμόζεται όμως αυτή η Αντισυνταγματική Διάταξη στερεί την δυνατότητα στα Στελέχη να διεκδικήσουν τις δικαιούμενες αποζημιώσεις αφού όταν καταφεύγουμε στα Διοικητικά Δικαστήρια, αυτά αρνούνται να εξετάσουν περαιτέρω την τυχόν δυσμενή μεταχείριση που επιβάλουν οι διατάξεις αυτές, αφού καταρχήν αυτές είναι ανίσχυρες ως Αντισυνταγματικές. Έτσι τα στελέχη στερούνται νόμιμης προστασίας των δικαιωμάτων τους γεγονός ευθέως αντίθετο τόσο με το Σύνταγμα μας όσο και με την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Επειδή θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν επίορκοι Αξιωματικοί που ενώ ορκίστηκαν να τηρούν το Σύνταγμα εφαρμόζουν διατάξεις αντίθετες σε αυτό, θέτουμε τα εμπλεκόμενα στελέχη προ των ευθυνών τους,  από την αμέσως επόμενη μισθοδοσία, διότι αν συνεχιστεί η εφαρμογή των Αντισυνταγματικών διατάξεων θα εφαρμόσουμε κι εμείς τους Νόμους του Κράτους για την τήρηση των οποίων ειρήσθω εν παρόδω, δώσαμε ως επιστήμονες τον δικό μας όρκο και θα καταφύγουμε σε όλα τα προβλεπόμενα  Ποινικά, Διοικητικά και Αστικά Δικαστήρια, στρεφόμενοι όχι κατά του απρόσωπου Δημοσίου,  αλλά προσωπικά κατά του υπογράφοντος Στρατιωτικού ή πολιτικού προσωπικού, όπως έχουμε εξουσιοδοτηθεί από τους θιγόμενους Αξιωματικούς.

Αυτό δεν θα πρέπει επουδενί να θεωρηθεί απειλή, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να θεωρηθεί ως προσπάθεια προστασίας των στελεχών, που υποχρεούνται με παράνομο τρόπο να εφαρμόζουν Αντισυνταγματικές Διατάξεις, ώστε αυτοί ασκώντας τα δικαιώματα που τους παρέχει η υπηρεσία, να μεταφέρουν την ευθύνη εκεί που πρέπει.

Περαιτέρω όσα στελέχη θίγονται από την εφαρμογή των Αντισυνταγματικών Διατάξεων θα πρέπει να προσφύγουν  στην Δικαιοσύνη  και να διεκδικήσουν την νόμιμη αποζημίωση, ώστε να σταματήσουν επιτέλους να εφαρμόζονται επί 40 συναπτά έτη Αντισυνταγματικές διατάξεις. Διότι θα πρέπει να τονιστεί ότι η πρώτη ΚΥΑ που ακυρώθηκε εφαρμόζετο ανελλιπώς «άκουσον άκουσον» από το 1973, ενώ ήτο Αντισυνταγματική!!!

Εφόσον και σήμερα συνεχίζεται να εφαρμόζονται τέτοιες ανίσχυρες κατά τα Δικαστήρια διατάξεις τότε είναι σαν να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το εις την φωτογραφία Σύνταγμα της δήθεν Ελληνικής Δημοκρατίας με φυσικά άλλο μανδύα.

Αφού λοιπόν το Κράτος δεν έχει την δυνατότητα να εφαρμόσει το ίδιο τους Νόμους ας κινητοποιηθούν επιτέλους οι διοικούμενοι και οι πολίτες για να εφαρμοστεί η νομιμότητα και τίποτα περισσότερο.

ΣτΕ 1379-2007

Επικοινωνία