Στο πλευρό των στρατιωτικών στέκονται πλέον και άλλες κοινωνικές ομάδες από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση επιδομάτων από το Κράτος ως πολιτική ανάκαμψης δεν ενίσχυσε την ελληνική οικονομία και δεν κατάφερε να κλείσει την “τρύπα” του χρέους. Το μόνο που πέτυχε το Κράτος με τις μειώσεις και τις περικοπές ήταν να “βυθίσει” οικονομικά την ελληνική οικογένεια. Οι στρατιωτικοί, οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί και άλλες επαγγελματικές ομάδες συνεχίζουν καθημερινά τον αγώνα δικαίωσής τους.

Η μοναδική επιλογή που έδωσε το Κράτος μετά τις άκαρπες προσπάθειες για επίλυση του ζητήματος ήταν δικαστική διευθέτηση του ζητήματος. Η νομική οδός αποτελεί τη μοναδική επιλογή που διασφαλίζει ότι τα χρήματα θα επιστρέψουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Οι γιατροί ξεκίνησαν με νίκη που τους επιστρέφει έως και 24.000 ευρώ. Τα Πρωτοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά επιστρέφουν στους γιατρούς του ΕΣΥ αναδρομικά που διεκδίκησαν, καθώς δεν προσαρμόστηκαν πλήρως οι αποδοχές τους στα επίπεδα προ του 2012, όπως είχαν ορίσει προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις υπέρ των γιατρών. Οι διατάξεις του νόμου 4472/2017 βάσει του οποίου ρυθμίζονταν οι αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ κρίνονται αντισυνταγματικές από τα ελληνικά δικαστήρια. Οι αποφάσεις επιδικάζουν διαφορές αποδοχών για την διετία 2017–2018 και κυμαίνονται από 19.000 έως 24.000 ευρώ για τον κάθε γιατρό που κινήθηκε νομικά.

Τι αναμένουν Ένστολοι και Στρατιωτικοί από ΣτΕ… 

Οι ένστολοι αναμένουν τη νέα ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Την 1η Φεβρουαρίου, ο νομικός παραστάτης της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της υπ΄ αριθμ. οικ.2/88411/ΔΕΠ/4.12.2018 (5435 Β΄) Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ζητώντας από το ΣτΕ να γνωμοδοτήσει το κατά πόσο οι νέες αποδοχές που προβλέπει ο νόμος του 2017 συμμορφώνονται με την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που κατάργησε τις σχετικές διατάξεις του 2012 και του 2014.

Οι Στρατιωτικοί ζητούν εφαρμογή του νόμου και αποζημίωση. Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εκδικάσει στις 13 Μαΐου 2019, στο Στ΄ Τμήμα του, το αίτημα των στρατιωτικών για αποζημίωση νυχτερινής εργασίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι στρατιωτικοί ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή την εφαρμογή του νόμου. Ο νόμος 4472/2017 προβλέπει ότι θα λαμβάνουν 2,77 ευρώ / ώρα που από τις 19.5.2017. Το ποσό αυτό έχει οριστεί σαν αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης, αλλά δεν καταβάλλεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Γιατί να κινηθείτε σήμερα… 

Οι περισσότεροι θεωρούν πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κινηθούν νομικά για την υπόθεσή τους, καθώς θεωρούν πως ο αγώνας είναι μαζικός και οι πιέσεις που δέχεται το Κράτος αυξάνονται. Δεν έχουν άδικο. Τα ελληνικά δικαστήρια έχουν κατανοήσει πλήρως την αναγκαιότητα για δικαίωση των υπαλλήλων και συνταξιούχων που έχουν στερηθεί εδώ και χρόνια χρήματα που τους ανήκουν δικαιωματικά.

Αν είστε ένστολος ή στρατιωτικός πρέπει να βρεθείτε στο πλάι των συναδέλφων σας.

Έχετε κινηθεί ήδη νομικά;

Επικοινωνία

Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις μέσω του blog μας και φυσικά μέσω της επίσημης σελίδα μας FACEBOOK

Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις μέσω του blog μας και φυσικά μέσω της επίσημης σελίδα μας FACEBOOK

Δείτε πως θα τα καταφέρετε!

[activecampaign]