Μην αφήσετε να ληφθεί απόφαση για εσάς, χωρίς εσάς!

Τα Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων που θα κριθούν τις επόμενες ημέρες από τα Συμβούλια Κρίσεων οφείλουν να γνωρίζουν ότι έχουν το δικαίωμα αυτοπρόσωπης παρουσίας, με ή χωρίς δικηγόρο, σε αυτά.

Μπορείτε να εκθέσετε είτε προφορικά, είτε γραπτά, τη θέση σας για την επιθυμητή από εσάς κρίση του Συμβουλίου.

Δείτε Εδώ Την Τεκμηρίωση Για Το Δικαίωμα Που Έχετε Να Είσαστε Παρών Στα Συμβούλια Κρίσεων

Η παράσταση, σύμφωνα με το νόμο 2690/1999 «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας» (ΦΕΚ Α’ 45) και το Ν. 4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων» (ΦΕΚ Α΄ 208), μπορεί να γίνει και μετά δικηγόρου, καθώς, όπως έχει κριθεί από το ΣτΕ (ενδ. ΣτΕ 903/2002, 981/2004 κ.α.), ο διοικούμενος έχει δικαίωμα να παρίσταται στα στρατιωτικά συμβούλια με δικηγόρο, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Συντάγματος, ακόμα κι εάν δεν προβλέπεται ή απαγορεύεται από τις κείμενες διατάξεις.

Διευκρινίζουμε ότι αυτή η δυνατότητα σας αφορά μόνο εάν κρίνεστε με βάση το Ν. 3883/10. Δεν πρέπει δηλαδή να ανήκετε στους ώριμους συνταξιοδοτικά αξιωματικούς.

Η πρόσφατη εμπειρία μας έχει δείξει ότι οι κρίσεις των Στελεχών έχουν αυστηροποιηθεί.

Ιδιαίτερα μετά και τις σημαντικές μειώσεις των οργανικών θέσεων, οι αποφάσεις των Συμβουλίων κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Είναι σημαντικό επομένως, για τη διασφάλιση των συμφερόντων σας, να προετοιμάσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τεκμηρίωσή σας.

Αυτό που εμείς χρειαζόμαστε για να σας υποστηρίξουμε είναι να έχουμε πλήρη γνώση του ατομικού σας φακέλου (αντίγραφα ΕΙ, ΕΑ, ΣΑ, καθώς και αντίγραφα πειθαρχικών ποινών κλπ).

Για να προετοιμάσουμε μαζί σας την παρουσία σας στο Συμβούλιο Κρίσεων, μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά στο 210-9536664 ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και να σας καλέσουμε εμείς.

Συμπληρώστε την Φόρμα για να ξεκινήσουμε μαζί τις απαραίτητες ενέργειες.

[contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"]

Κείμενο αναφοράς:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΡΙΣΕΩΝ. ΑΣΚΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ.

 

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3883/2010 ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΓΡΑΠΤΩΣ Ή ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.
Ενημερώνουμε τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ότι, εφόσον κρίνονται με βάση τις διατάξεις του νόμου 3883/2010 (ΦΕΚ Α’ 167), έχουν δικαίωμα,  με βάση το άρθρο 21 παρ. 3,  να υποβάλλουν αίτηση αυτοπρόσωπης παράστασης στο Συμβούλιο Κρίσεων, στο οποίο κρίνονται. Η παράσταση, σύμφωνα με το νόμο 2690/1999 «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας» (ΦΕΚ Α’ 45) και το Ν. 4194/2013  «Κώδικας Δικηγόρων»  (ΦΕΚ Α΄ 208), μπορεί να γίνει και μετά δικηγόρου, καθώς, όπως έχει κριθεί από το ΣτΕ (ενδ. ΣτΕ 903/2002, 981/2004 κ.α.),  ο διοικούμενος έχει δικαίωμα να παρίσταται στα στρατιωτικά συμβούλια με δικηγόρο, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Συντάγματος, ακόμα κι εάν δεν προβλέπεται ή απαγορεύεται από τις κείμενες διατάξεις. Συνεπώς, εφόσον κρίνεστε, σας προτείνουμε να μην αφήσετε την κρίση σας στην τύχη της, χωρίς να ακουστεί και η δική σας άποψη. Επισημαίνουμε ότι οι κρίσεις, πλέον, των αξιωματικών έχουν αυστηροποιηθεί, λόγω και της μειώσεως των οργανικών θέσεων και οι προαγωγές κρίνονται με λεπτομέρειες. Σκόπιμο είναι, λοιπόν, το στέλεχος να τελεί σε πλήρη γνώση του ατομικού του φακέλου (αντίγραφα ΕΙ, ΕΑ, ΣΑ, καθώς και αντίγραφα πειθαρχικών ποινών κλπ). Ακολούθως, να συμβουλευθεί κατάλληλο νομικό για να συντάξει υπόμνημα με την επιχειρηματολογία του, λαμβάνοντας υπόψη και την τρέχουσα νομολογία των διοικητικών δικαστηρίων, ώστε να προσκομιστεί ενώπιον του Συμβουλίου Κρίσεων και, εφόσον υπάρχει πιθανότητα δυσμενών κρίσεων, να ασκείται και προφορικά η επιχειρηματολογία με ή χωρίς δικηγόρο. Τα στελέχη που επιθυμούν να κάνουν χρήση των παραπάνω δικαιωμάτων, μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο μας για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες, για να συντάξουν το σχετικό υπόμνημα, αλλά και για να τους συμπαρασταθούμε ενώπιον του αρμοδίου Συμβουλίου.

Το γραφείο μας έχει αναλάβει χιλιάδες υποθέσεις που αφορούν σε μεταθέσεις τα τελευταία 20 χρόνια.

Το Στρατιωτικό Δικηγορικό Γραφείο ασχολείται άνω των 20 ετών με όλες τις πτυχές των θεμάτων που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, έχοντας αποκτήσει μια υψηλή εξειδίκευση σε όλους τους τομείς της καριέρας των στελεχών.

Έχοντας συνεργαστεί με χιλιάδες στελέχη τα 20 και πλέον έτη λειτουργίας του και διαθέτοντας υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό νομικών και εξειδικευμένων συμβούλων, αρκετοί εκ των οποίων προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, είναι σε θέση να παρέχει τις υπηρεσίες του αξιόπιστα, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τα χαρακτηριστικά του Στρατιωτικού Δικηγορικού Γραφείου:

Έμπειρο στελεχιακό δυναμικό και συνεργάτες

Βαθιά γνώση της λειτουργίας των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Απλές διαδικασίες

Γρήγορη Εξυπηρέτηση

Αμεσότητα στην επικοινωνία

Διαρκής εξέλιξη και βελτίωση διαδικασιών

Επικοινωνία

Κρίσεις 2017
Διεκδικήστε τα δικαιώματά σας!

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ 210-9536664

Για να συνομιλήσετε με ένα εξιδικευμένο Σύμβουλο του Οργανισμού μας.
[contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"] Για να λάβετε ένα σύντομο οδηγό με τις απαραίτητες διαδικασίες