Μετά από οδηγίες της Κυβέρνησης το ΓΕΕΘΑ θα προχωρήσει σε σταδιακή άρση των μέτρων με σκοπό να επιστρέψουν όλοι στους κανονικούς τους ρυθμούς το συντομότερο δυνατό.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 2020 με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιου Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, των Αρχηγών των ΓΕ Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, αλλά και των Διευθυντών Υγειονομικού ΓΕΕΘΑ και των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

4 Μαΐου: Έναρξη μεταθέσεων προσωπικού που τοποθετείται εντός της ίδιας φρουράς (οι υπόλοιπες μεταθέσεις από την 1η Ιουνίου).
4 Μαΐου: 15ήμερη άδεια σε σπουδαστές ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ.
4 Μαΐου: Έναρξη λειτουργίας καταστημάτων λιανικού εμπορίου στρατού (πρατήρια, κομμωτήρια / κουρεία).
10 Μαΐου: Σε ισχύ το καθεστώς για το ποσοστό στελέχωσης με το κατά το δυνατόν λιγότερο απαιτούμενο προσωπικό. Από την 11η Μαΐου το ποσοστό στελέχωσης καθορίζεται στο 70% συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού που απουσιάζει (άδεια ειδικού σκοπού).
18 Μαΐου: Επαναλειτουργία όλων των σχολείων (ΑΔΙΣΠΟ – Σταδιοδρομικά – Εξειδίκευσης – Επιμόρφωσης – Εκπαίδευσης).
18 Μαΐου: Τέλος στο μέτρο της αναστολής των αδειών υγειονομικού προσωπικού.
Πτήσεις/δρομολόγια των C-130: Παραμένουν σε ισχύ (αναμένονται οδηγίες).
Ορκωμοσίες: Μόνο σε εξωτερικούς χώρους και χωρίς προσκεκλημένους/επισκέπτες.
Άδεια ειδικού σκοπού: Διατηρείται για τις ευπαθείς ομάδες.
ΝΠΔΔ, Στρατιωτικές Λέσχες και Γυμναστήρια: Ισχύουν τα μέτρα ως έχουν μέχρι νεωτέρας.
Συμμετοχή σε Αντιπροσωπείες/Σχολεία Εξωτερικού, άδειες εξωτερικού, πάσης φύσεως συγκεντρώσεις προσωπικού / εθιμοτυπικών εκδηλώσεων / επισκέψεων: σε αναστολή.
Επαναπατρίζεται: Το προσωπικό που βρίσκεται σε αποστολές εκτός Ελλάδας.
15 Ιουνίου: λειτουργία των παραθεριστικών οικημάτων.
Στρατολογικές Υπηρεσίες: Διαθέσιμες στο www.stratologia.gr
Οχήματα μεταφοράς προσωπικού: Κάλυψη του 50% των καθισμάτων.

Για όσα αναφέρθηκαν απαραίτητη είναι η λήψη όλων των μέτρων προστασίας και υγιεινής από το προσωπικό. Η επιτροπή θα επιβλέπει και θα παρακολουθεί την εξέλιξη των κρουσμάτων στη χώρα έτσι ώστε να είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα σε περίπτωση έξαρσης του ιού, αλλά και να χαλαρώσει τα μέτρα σε περίπτωση που δοθεί εντολή από το Υπουργείο Υγείας.

Επικοινωνία