Οι εποχές αλλάζουν και οι νέοι σήμερα έχουν ως προτεραιότητα τους την ολοκλήρωση των σπουδών τους, την απόκτηση πτυχίου, μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού τίτλου. Αρκετοί μάλιστα λαμβάνουν υποτροφίες από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η ακαδημαϊκή τους πορεία αρκετές φορές συνδέεται και με ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης μέσω του κύκλου που διαμορφώνουν ή της άσκησης πρακτικής στον κλάδο τους.

Τι συμβαίνει όμως όταν “έρθει το χαρτί”;

Αρκετοί αποφασίζουν να αναβάλλουν τη θητεία τους και δεν παρουσιάζονται όταν κατατάσσεται η κλάση τους λόγω σπουδών. 

Παρακάτω παρουσιάζεται ο πίνακας με τα ανώτατα ηλικιακά όρια ανά εκπαιδευτική βαθμίδα:

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ  ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΟΡΙΟ
ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ | ΤΕΕ | ΣΧΟΛΕΙΟ 2ΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ 21
ΙΕΚ | ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΛΥΚΕΙΑ 24
ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 3 ΕΤΩΝ 28
ΑΕΙ 28
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΕΙ ΠΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΕΙ 28
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ 28
ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ 31
ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ 33
ΔΙΑΠΡΕΠΟΝΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΚΑΤΟΧΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ) 33

 

Στους αποφοιτους δίνεται και η δυνατότητα εγγραφής σε άλλη εκπαιδευτική βαθμίδα εφόσον η κατάταξη αυτής δεν υπερβαίνει το ηλικιακό όριο της να βαθμίδας που ήδη βρίσκονται.

Αρκετοί απόφοιτοι μετά το πέρας των σπουδών δεν επιθυμούν να θυσιάσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα χάνοντας σημαντικό χρονικό διάστημα με τη θητεία τους. Ψάχνοντας λύση επικοινωνούν με ειδικούς για να βρουν και να αξιοποιήσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να λάβουν απαλλαγή από τα στρατιωτικά τους καθήκοντα.

Το Στρατιωτικό Δικηγορικό Γραφείο διαθέτει μία εξειδικευμένοι ομάδα με πολυετή εμπειρία στα στρατιωτικά ζητήματα. Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για την απαλλαγή θητείας. (landing ανυπότακτοι)

Επικοινωνία