Λαμβάνετε αναπηρική σύνταξη;

Ελέγξτε αν έχετε αξιολογηθεί σωστά ως προς το ποσοστό αναπηρίας σας.

Αναπηρική σύνταξη με κοινωνικά κριτήρια.

Αυξήστε το ποσό της αναπηρικής σας σύνταξης και ζήστε αξιοπρεπώς.

Καλέστε μας στο 210-9536664 ή συμπληρώστε τη φόρμα και ενημερωθείτε για τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε.

  Αύξηση έως 17 ποσοστιαίες μονάδες

  Η αναπηρία αποτελεί μια νέα πραγματικότητα και χρειάζεται ένα νέο πλάνο ζωής. 

  Οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν ήδη αναπηρική σύνταξη για λόγους υγείας πρέπει να διασφαλίσουν ότι το ποσοστό αναπηρίας που έχει κρίνει το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) αντιστοιχεί πλήρως στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

  Το ποσοστό αναπηρίας μπορεί να αυξηθεί έως και 17 ποσοστιαίες μονάδες με βάση τα ορθά κριτήρια και ο/η συνταξιούχος μπορεί να μεταπηδήσει σε άλλη, πιο ευνοϊκή, κατηγορία και να αυξήσει σημαντικά το ποσό σύνταξης.

  Διαδικασία Απονομής Σύνταξης

  Η διαδικασία που προηγείται της συνταξιοδότησης αποτελούσε για καιρό “αγκάθι” για τους ασφαλισμένους καθώς περίμεναν με τις ώρες στις ουρές του ΕΦΚΑ και αναγκάζονταν να βρίσκονται για χρόνια σε αναμονή μέχρι να λάβουν πλήρη σύνταξη.

  Η πιστοποιημένη από τον ΕΦΚΑ μας ομάδα μπορεί να ανταπεξέλθει πλήρως στις απαιτήσεις του εγχειρήματος της απονομής συντάξεων και να ολοκληρώσει τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό. Η απονομή σύνταξης απαιτεί γνώση της νομοθεσία θεμελίωσης δικαιώματος, του συστήματος της υπηρεσίας του ΕΦΚΑ και των απαραίτητων δικαιολογητικών ανά περίπτωση.

  Τι δικαιολογητικά χρειάζονται;

  Προϋποθέσεις και Ποσοστά

  Πλήρη Εθνική Σύνταξη λαμβάνουν σύμφωνα με το Άρθρο 7 Ν.4387/16 όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω. Μειωμένη εθνική σύνταξη κατά 25% και κατά 50% λαμβάνουν όσοι έχουν αναπηρία από 50% έως 66,99% και 67% έως 79,99% αντίστοιχα. Δείτε τον πίνακα:
   ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΟΣΟ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΟΣΟ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
   Έως 49,99% 60% 230,4€ 153,6€
   50% έως 66,99% 50% 192€ 192€
   67% έως 79,99% 25% 96€ 288€
   80% και άνω 0% 0€ 384€

  Επιπλέον Κοινωνικά Κριτήρια που εξετάζονται…

  Τα ιατρικά κριτήρια (σωματικής ή της πνευματικής πάθησης) παραμένουν και θεμελιώνουν το δικαίωμα στην αναπηρική σύνταξη, παρ’ όλα αυτά το ποσοστό πρέπει αναπροσαρμόζεται με βάση κάποια επιπλέον κοινωνικά (ασφαλιστικά) κριτήρια και επιμέρους χαρακτηριστικά του κάθε συνταξιούχου.

  Η ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, η τεχνική γνώση, το επάγγελμα (ή παρεμφερές επάγγελμα) καθώς και οι συνθήκες της σύγχρονης αγοράς/οικονομίας θα πρέπει να παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ποσοστού αναπηρίας. Αν λοιπόν ο τύπος αναπηρίας έχει άμεση σχέση με το επάγγελμα και το επηρεάζει στο μέγιστο βαθμό καθώς διακόπτει την επαγγελματική εξέλιξη και πορεία του ασφαλισμένου το ποσοστό θα πρέπει να αυξάνεται.

  Η διαπιστωθείσα πάθηση, βλάβη ή εξασθένιση, η οποία μπορεί να επιφέρει τα κατώτατα ποσοστά προόδου, ανάλογα με τις διαβαθμίσεις της αναπηρίας, σε σχέση με την πρόοδο του υγιούς ανθρώπου, όπως αυτή προσδιορίζεται στις διατάξεις αυτές: (ΣτΕ 349/2012,909/2010, 2735/2004, 1128/2002) επηρεάζει συνολικά την βιοποριστική ικανότητα του ασφαλισμένου/συνταξιούχου.

  Μπορώ να αυξήσω το ποσοστό αναπηρίας με κοινωνικά κριτήρια;

  Μπορώ να αυξήσω το ποσοστό αναπηρίας με κοινωνικά κριτήρια;

  Aπόφαση Α5439/2019 από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά

  Η απόφαση αυτή δικαιώνει συνταξιούχο αυξάνοντας το ποσοστό αναπηρίας του και το ποσό σύνταξης.

  Πιο συγκεκριμένα, αναλάβαμε και επιτύχαμε το βέλτιστο αποτέλεσμα για συνταξιούχο οικοδόμο ο οποίος είχε κριθεί με ποσοστό αναπηρίας 50% ενώ στην πραγματικότητα λόγω της φύσης του επαγγέλματός του ήταν πλήρως ανίκανος να ανταποκριθεί σε ένα τόσο σωματικά απαιτητικό επάγγελμα ή κάποιο παρόμοιο του.

  Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε…

  Η εταιρεία μας διαθέτει πολυετή εμπειρία και γνώση σε ζητήματα εργατικού και συνταξιοδοτικού δικαίου και αποδεδειγμένα μπορεί να σας καθοδηγήσει αποτελεσματικά. 

  Με αίσθημα ευαισθησίας σε αυτά τα ζητήματα στεκόμαστε δίπλα σε ανθρώπους με αναπηρία διεκδικώντας για εκείνους το επίπεδο ζωής που αξίζουν να έχουν.

  Απαιτούμενα έγγραφα για μελέτη φακέλου:
  • Γνωστοποίηση Ποσοστού Αναπηρίας
  • Απόφαση Συνταξιοδότησης
  • Εντολή Εξουσιοδότησης (προεραιτικά)

  ΜΕΛΕΤΗ ΦΑΚΕΛΟΥ

  Διαθέτουμε 28 έτη εμπειρίας

  Το Στρατιωτικό Δικηγορικό Γραφείο διαθέτει πλήρως καταρτισμένη νομική ομάδα που εξειδικεύεται στο στρατιωτικό δίκαιο.

  Οι έγκριτοι νομικοί μας προασπίζονται τα δικαιώματα των στρατιωτικών φροντίζοντας για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των απαιτητικών υποθέσεων τους, αξιοποιώντας τις βέλτιστες νομικές πρακτικές. Σκοπός μας η δικαίωση σας.

  Ποιοι είμαστε

  Το Στρατιωτικό Δικηγορικό Γραφείο ειδικεύεται εδώ και 25 χρόνια σε θέματα στρατιωτικού δικαίου.

  Η εμπειρία και η εξαιρετική τεχνογνωσία μας μας επιτρέπει να σας δώσουμε απάντηση σε οποιοδήποτε νομικό πρόβλημα αντιμετωπίζετε.

  Περισσότερα >

  Επικοινωνία