Μετά από περίπου ένα χρόνο αδιάλειπτους πίεσης με την κατάθεση προσωπικών μη υπηρεσιακών αναφορών από στελέχη πελάτες μας με την βοήθεια και την συνδρομή μας και την άσκηση σειράς δικαστικών πράξεων, ο αγώνας του Γραφείου μας δικαιώνεται σε ότι αφορά την χορήγηση της άδειας ανατροφής τέκνου και στους άρρενες στρατιωτικούς των οποίων οι σύζυγοι δεν εργάζονται.

Έχει θεσπιστεί σε πολλές περιπτώσεις η αναλογική εφαρμογή του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και στου Στρατιωτικούς, όπως επί παραδείγματι στις περιπτώσεις της αυτοδίκαιης θέσεως σε αργία. Όπερ σημαίνει ότι εφόσον δεν εμφιλοχωρεί θέμα ιδιάζοντος λόγω της φύσεως της στρατιωτικής υπηρεσίας για διαφορετική θέσπιση, τότε κάθε διάταξη που αναφέρεται στους διοικητικούς υπαλλήλους αναλογικά θα εφαρμόζεται και στους Στρατιωτικούς, εφόσον βέβαια δεν έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την ιδιάζουσα άσκηση των καθηκόντων τους.

Στην προκειμένη περίπτωση επειδή αναφέρεται στην ανατροφή τέκνου δεν προκύπτει από πουθενά ότι τα τέκνα των στρατιωτικών, πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο και διαφορετικές προϋποθέσεις, ειδικά όταν το θέμα δεν αφορά τη στρατιωτική υπηρεσία, αλλά το αν εργάζεται ή όχι ο/η σύζυγος.

Έτσι με παρέμβαση του Α/ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ε. Αποστολάκη, υπεγράφη και από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, η σχετική υπουργική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Βίτσα, ικανοποιώντας ένα πάγιο διαχρονικό αίτημα των στελεχών, για τη χορήγηση της άδειας ανατροφής τέκνου και στους άρρενες στρατιωτικούς των οποίων οι σύζυγοι δεν εργάζονται.

Επικοινωνία