Αρκετοί από εσάς που αναμένεται να σας ζητηθεί το επόμενο διάστημα να εκπληρώσετε τις στρατιωτικές σας υποχρεώσεις θα αναρωτιέστε τι πρόκειται να συμβεί εν μέσω πανδημίας.

Θα επιφέρει αλλαγές ο κορωνοϊός στη θητεία σας ή θα σας “χαριστούν” τυχόν καθυστερήσεις;

Τι έχει αποφασιστεί λοιπόν για εκείνους που θα κληθούν στις μονάδες τους τους επόμενους μήνες:

Παρουσιάζονται κανονικά…

Με βάσει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του Υπουργείου, όλοι όσοι καλούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα το επόμενο διάστημα θα πρέπει να παρουσιαστούν κανονικά όπου επιβάλλει το έγγραφο που έχουν ήδη παραλάβει ή θα παραλάβουν.

Προσοχή στις επιπτώσεις…

Όσοι καθυστερήσουν να παρουσιαστούν ή αποφασίσουν αυτοβούλως να αναβάλλουν τη θητεία τους, χωρίς τις απαραίτητες ενέργειες, θα υποστούν τις συνέπειες που προβλέπονται από το στρατιωτικό νόμο (πρόστιμο ή/και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και φυλάκιση).

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν αποτελεί δικαιολογία μη παρουσίας τους στη μονάδα, καθώς λαμβάνουν νόμιμο έγγραφο και θα πρέπει να το έχουν στην κατοχή τους κατά τη μετάβαση τους εκεί.

Όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό…

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ελλατώσει ή διακόψει πτήσεις σε πολλές χώρες. Επίσης αρκετές χώρες, όπως και η Ελλάδα, έχουν κλείσει τα σύνορα τους ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας. Όσοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους θα πρέπει άμεσα να δρομολογήσουν την αναβολή τους ή να βρουν έναν τρόπο να απαλλαγούν από την υποχρεωτική τους θητεία. Γνωρίζοντας ότι δεν είναι εύκολο να εκκινήσουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες εξ αποστάσεως στη χώρα που βρίσκονται, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Στρατιωτικό Δικηγορικό Γραφείο έτσι ώστε να αναλάβει ένας νομικός την διεκπεραίωση της υπόθεσής τους.

Η νομική μας ομάδα εξειδικεύεται στο στρατιωτικό δίκαιο και θα φροντίσει να επιλύσει σύντομα το ζήτημα έτσι ώστε να μην κατηγορηθείτε για ανυποταξία και ζημιωθείτε με πρόστιμα και ποινές.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-9536664 ή στείλτε μας e-mail στο: info@militarylawoffice.gr

Επικοινωνία