Εφιάλτης ο Νόμος Κατρούγκαλου για τους στρατιωτικούς

Η εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου έχει ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση των συντάξεων των ένστολων που σε πολλές περιπτώσεις φθάνει μέχρι το 50% στο μικτό ποσό της σύνταξης και στο 30% του καθαρού ποσού αυτής.

Πρόκειται ουσιαστικά για απώλειες που κυμαίνονται από 200-400 ευρώ οι οποίες αφορούν σε αστυνομικούς, στρατιωτικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς. Η εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου έχει αλυσιδωτές συνέπειες εξανεμίζοντας τις συντάξεις των ένστολών ειδικά σε εκείνες τις κατηγορίες συνταξιούχων που αποστρατεύτηκαν από τον Ιούλιο του 2016 και μετά.

Οι πρώτες αποφάσεις που γνωστοποιήθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους αφορούν σε στρατιωτικούς που η συνταξιοδότησή τους ξεκίνησε την 1/1/2017 καθιστώντας σαφές πως το μέλλον είναι δυσοίωνο για όσους βρίσκονται προ των πυλών της συνταξιοδότησης.

Ενδεικτικό του εύρους των περικοπών είναι πως για τον αρχηγό ενός Σώματος η μικτή σύνταξη πάει από τα 2.609 στα 2.194 και τα καθαρά ποσά από τα 1.513 στα 1.233. Για τον σμηναγό όπως και για τους ανάλογους βαθμούς στα υπόλοιπα σώματα που λάμβανε μικτή σύνταξη 1.488 ευρώ , με την εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου το ποσό κατακρημνίζεται 922 ευρώ, ενώ τα αντίστοιχα καθαρά χρήματα (προ φόρων) πέφτουν από τα 1.235 ευρώ στα 867 ευρώ το μήνα.

Σε άλλο παράδειγμα ένας Σμήναρχος, το ίδιο ισχύει και για τους αντίστοιχους βαθμούς στα υπόλοιπα σώματα, από μικτό ποσό σύνταξης 1.760 ευρώ καταλήγει τελικά να λαμβάνει 1.095 ευρώ, ενώ το καθαρό ποσό διαμορφώνεται από τα 1.340 στα 978 ευρώ.

Οι περικοπές είναι παράνομες και αντισυνταγματικές

Δείτε εδώ πως μπορείτε να κερδίσετε πίσω την σύνταξη σας

Μην μένετε με σταυρωμένα τα χέρια !

Επικοινωνήστε τώρα με το στρατιωτικό

Επικοινωνία