Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους πολίτες και με σκοπό την προστασία και την πρόληψη από τον Κορωνοϊό που ταλανίζει χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως, η Κυβέρνηση έχει λάβει προληπτικά αλλά αναγκαία, όπως όλα δείχνουν, μέτρα.

Το ΥΠΕΘΑ ανακοίνωσε την αναλυτική λίστα με όλα τα μέτρα που θα παρθούν προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του ιού.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Αρχικά οι Διευθυντές των Υγειονομικών Υπηρεσιών έχουν προχωρήσει σε ενημέρωση των υπαλλήλων για όλα τα μέτρα υγιεινής που πρέπει να πάρουν και για όλα τα μέσα και τις υποδομές που διατίθενται. 

 

  • Οι γονείς μπορούν να λάβουν άδεια ειδικού σκοπού για να μείνουν σπίτι με τα παιδιά τους μετά το κλείσιμο των σχολείων με Υπουργική απόφαση έως τις 10 Απριλίου.

 

  • Επίσης άδεια μπορεί να λαμβάνει ο ένας εκ των δύο γονέων ή ο κηδεμόνας του παιδιού.  

 

  • Αναστολή όλων των Στρατιωτικών Παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

 

  • Αναστολή διαθέσεως προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων (στρατιωτικά αγήματα, μπάντες, κλπ).Μείωση μετακινήσεων.

 

  • Αναστολή χορήγησης Αδειών Εξωτερικού.Αναστολή λειτουργίας των Προαγωγικών Σχολών Εξέλιξης των Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.ΕΘ.Α., Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ. κλπ) και των Παραγωγικών Σχολών (ΑΣΕΙ –ΑΣΣΥ) έως τις 10 Απριλίου 2020.

 

  • Η προγραμματισμένες ορκωμοσίες νεοσυλλέκτων οπλιτών, ναυτών, σμηνιτών, θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία προσκεκλημένων για την προστασία όλων.

 

Είναι πολύ σημαντικό αυτή την περίοδο να πειθαρχούμε όλοι στις οδηγίες που μας δίνονται και να φροντίζουμε να αυτοπεριοριζόμαστε σε περίπτωση που νιώσουμε κάποιο σύμπτωμα. 

 

Συμβουλευόμαστε σε πρώτο στάδιο τον προσωπικό μας γιατρό και εν συνεχεία πράττουμε με βάση τις συμβουλές που μας δίνει. Η προσωπική μας υγιεινή αποτελεί το πρώτο μέλημα μας ως ασπίδα για κάθε ιό.

Επικοινωνία